"Känn lugnet infinna sig i din kropp under ett skogsbad 
likt
vattendroppen som tryggt vilar i bladets famn"

Skogsbad - Mindful vandring

Visdomsboden erbjuder er att följa med på en vandring i skogsmiljö.  Jag rekommenderar bra skor och kläder efter väder, vi rör oss inte enbart på skogsstigar utan går in mellan träden där vi ser vad vi upptäcker. Innan vi börjar har jag en kort genomgång om aktiviteten och dess upplägg. 

  • I naturen finner vi ett lugn som är bra för både kropp och själ.
  • Vi går under stillsamma former och längs vägen utforskar vi det sköna som kommer oss till mötes med hjälp av våra sinnen - hörsel, syn, beröring, lukt och smak.
  • Meditation sittande eller liggande för avslappning på lämplig plats.
  • Vårt vandring avslutas med en mugg te och en reflektion där de som vill
    delger övriga sin upplevelse.

Det börjar mörkna på kvällarna och nya tillfällen planeras på en helg.
Är ni en grupp som vill komma ut på ett Skogsbad är ni välkomna att kontakta mig.

Anmäl dig till Katarina senast 1 dag innan aktivitet: ring/sms eller skicka ett meddelande via mail.
Kostnad: 295kr, betalas genom swish 1235868682 eller kontant på plats innan aktivitet startas.

Vad är ett Skogsbad och vad finns det för fördelar med att skogsbada?

Skogsbad, shinrin yoko, kommer från Japan där det sedan 1980-talet ingått som en del av det nationella samhällsprogrammet. Där blev allt fler stressade människor sjuka och dog så det bestämdes att skapa en åtgärd för att komma åt problemet, platser där det erbjöds skogsbad upprättades vilket blev en lyckad satsning. Genom att komma nära naturen och dess läkande kraft kan vi komma närmare en harmoni inom oss som skapar ett lugn i vår själ. 
Att stimuleras av allt det vackra naturen erbjuder med hjälp av våra sinnen och lämna vardagens stress för ett ögonblick kan i ett längre perspektiv implementera en mindre stressfylld tillvaro i vårt dagliga liv. 
Att vara ute i naturen ger energi, vi blir mer avslappnade och stressen reduceras genom att "bara vara".

Varför inte prova att sätta dig på en stubbe eller luta dig mot ett träd, sluta din ögon, lyssna på fågelsång, känna känslan som infinner sig i din kropp. Ha tålamod och sträva inte efter att uppnå något utan unna dig en stund för dig själv, bara observera vad du känner - rastlöshet eller motstånd, acceptera att det finns där. Låt det vara som det är. Det är din upplevelse idag, nästa gång kanske det ser annorlunda ut.
Öppna ditt sinne och ditt hjärta för vad som sker.

© Copyright visdomsboden