Vem är jag?

Katarina Andersson
Life Coach Holistic,
 Helena Omfors, YVCA
Socialhögskolan, Lunds Universitet
Mindfulnessinstruktör, Mindfulnesscenter AB
MI - motiverande samtalJaana Sandholm, Commitment Consulting Scandinavia AB 
Reiki Master, Usui ReikiHanne Svensson, Be Free Now
Medium certifikat, Carina Olofsson Santana,
Medium Carinas Center

Barnskötare, Komvux Bjuv

Jag är en tjej med bred erfarenhet av livet som arbetat med många olika saker under resans gång.
Mina erfarenheter består bl.a av arbete inom LSS - vårdare på gruppboende, personlig assistent, handledare på HVB-hem och administrativ assistent.
Inom läkemedelsbranshen har jag arbetat både i produktionen och administrativt med kvalitetsarbete och utbildning.

Att hitta rätt och finna sin egen inre röst kan ibland vara ett helt företag.  
Att leva kvar i den bubbla som vanan erbjuder innebär för vissa en stor trygghet och har varit så även för mig.
Att förändra sitt liv och bryta det mönster som blivit en rutin i vardagen är inte lätt men det går.

Vid 48-års ålder bröt jag upp från mitt arbete på ett stort läkemedelsbolag och började studera på Komvux. Jag behövde en paus från den arbetssituation som jag befann mig i och kunde inte se någon annan lösning på problemet
Jag hade två alternativ till förändring som jag såg det:
- Fortsatta rakt in i den berömda väggen och bli sjukskriven
- Bryta min arbetssituation och ta ansvar för mig själv 
Att vara sjukskriven var ingen väg jag ville gå även om jag var i stort behov av att vila min hjärna. Samtidigt var jag rädd för att säga upp mig och avsluta mitt arbete.
Det var en för stor förändring som jag inte kunde genomföra just då så det blev studier.

Jag vet inte om mitt val var den lättaste vägen tillbaka till "livet" eftersom att studera även består av att prestera.  Jag ställde höga krav på mig själv även på mina studier, men jag slapp ifrån min arbetssituation. De lärare som jag träffade på var mycket bra coacher som förde eleverna framåt i sina studier.
Mina studier gick bra, sökte in på Socionomprogrammet på Campus Helsingborg, Lunds Universitet och gjorde högskoleprovet.
Och jag kom in på mitt första val.

Fick större förståelse för samhällets olika grupperingar, alla tillhör inte den samhällsklass jag tillhör men vi har alla ett val och ansvar för hur vi hanterar vår situation. Alla bär på en ryggsäck oavsett var vi har vårt ursprung och har saker som vi bearbetar även om det inte syns på utsidan.
För egen del var jag ett stort "offer" som hade fått mycket stryk genom livet och ville gärna lägga över ansvaret på någon annan. 

Skogen har varit min räddning många gånger när jag mått dåligt och krafsat på brunnens insida för att ta mig upp ur djupet. Någonstans visste jag att jag kunde ta mig upp från mörkret och ta hand om de känslor som rev i kroppen om jag bara fortsatte kämpa. Och jag kom upp, mitt liv har fortsatt kanske inte alltid på den ljusa sidan men min erfarenhet säger att genom att bestämma mig för att komma vidare hur svårt livet än känts så har det varit värt varenda sekund.
Naturen har läkande krafter och jag vill gärna dela med mig av min erfarenhet genom att vara ett stöd för andra.

Jag är medial men under mitt liv inte vågat lita på vad jag känt eller sett. Istället har jag låtit mina rädslor och mitt ego styra mig. Idag vet jag bättre och efter att jag gått en del cirklar, utbildat mig till Reiki Master och lärt mig mer om det andliga så litar jag på det jag får till mig. Det har lett mig in på banan där jag ger vägledning och budskap från andra sidan.

Tveka inte att ta kontakt om du känner att jag kan hjälpa dig, du är alltid välkommen till mig.

© Copyright visdomsboden 2019